Bierman Advocaten optimaliseert bedrijfsvoering met Epona DMSforLegal, ContactManager en LegalWord

In Dutch only – Professionalisering IT en procesoptimalisatie noodzakelijk om kantoor klaar te maken voor de toekomst.

Bierman Advocaten, de grootste juridische dienstverlener van het Rivierengebied, is onlangs succesvol van start gegaan met DMSforLegal, het toonaangevende en op Microsoft SharePoint gebaseerde Document Management Systeem (DMS) van Epona Legal B.V.

Bierman Advocaten zet hiermee een eerste grote stap in een traject dat moet leiden tot verregaande professionalisering en procesoptimalisatie. DMSforLegal zal binnenkort worden aangevuld met Epona ContactManager – het meest pragmatische CRM systeem voor de advocatuur – en LegalWord, de huisstijlapplicatie van partner Documentaal.

Het succes van DMSforLegal in de advocatuur toont aan dat SharePoint in toenemende mate gezien wordt als een serieus en stabiel platform. In vergelijking met traditionele document management systemen zijn integraties met andere softwarepakketten makkelijk te realiseren en qua prijsstelling is SharePoint een stuk aantrekkelijker. Daarnaast hebben veel advocatenkantoren al een SharePoint omgeving, waardoor de keuze voor DMSforLegal voor de hand ligt.

Bierman Advocaten wil toewerken naar het creëren van complete digitale dossiers waarmee op een uiterst gebruiksvriendelijke manier gewerkt kan worden en waarin de juiste informatie snel en probleemloos gevonden kan worden. De mogelijkheden om op een eenvoudige manier documenten te delen met cliënten en het beschikbaar zijn van een App voor smartphones maakte de keuze voor DMSforLegal alleen maar makkelijker.

Daarnaast had Bierman Advocaten behoefte aan een relatiebeheersysteem (CRM) dat op een laagdrempelige manier relevante kantoorinformatie toegankelijk maakt, business development activiteiten ondersteunt en waarmee effectieve e-mailmarketing campagnes opgezet kunnen worden.

In combinatie met de sjablonen van LegalWord, de huisstijlapplicatie die standaard geïntegreerd is met ContactManager en DMSforLegal, wordt het werkproces van de juridische professional verder geoptimaliseerd. Eenvoudig documenten samenstellen, voorzien van de juiste contactgegevens en automatisch op de juiste plek opslaan in het digitale dossier.

Dat Bierman Advocaten juist voor de producten en dienstverlening van Epona kiest, is volgens kantoordirecteur Bas Hidding geen toeval: “Epona is niet zomaar een leverancier van juridische software, het is een volwaardige business partner die proactief meedenkt en streeft naar de meest optimale dienstverlening. De eerste fase van ons IT-vernieuwingstraject is met de implementatie van DMSforLegal succesvol voltooid. We kijken met vertrouwen uit naar de invoering van ContactManager en LegalWord, twee andere producten waarmee we onze processen verder kunnen optimaliseren en die daarmee bijdragen aan een moderne en innovatieve manier van werken welke ook onze cliënten zeker ten goede zal komen.”