Epona Legal gaat partnership aan met data security bedrijf AttachingIT

Dutch only – Epona Legal is een samenwerking aangegaan met het Groningse bedrijf AttachingIT. De samenwerking maakt het mogelijk om vanuit DMSforLegal, het op Microsoft SharePoint gebaseerde gebruiksvriendelijke Document Management Systeem dat Epona voor onder meer de advocatuur ontwikkelde, data simpel en volkomen veilig te verzenden en te ontvangen.

“Met DMSforLegal biedt Epona haar gebruikers al een makkelijke en veilige werkomgeving. De koppeling met AttachingIT zorgt ervoor dat vanuit die omgeving nu ook op een waterdichte manier bedrijfsdata kan worden verstuurd naar externe partijen”, aldus mede-oprichter en CMO van AttachingIT Roham Rahimi.

Vanwege voor de hand liggende redenen is informatieveiligheid in branches als de advocatuur en de accountancy van levensbelang. Maar met het ingaan van de Wet Meldplicht Datalekken in januari van dit jaar, kan gelekte informatie ook grote financiële gevolgen hebben voor organisaties zelf. “De nieuwe wet schrijft voor dat bedrijven elk datalek moeten melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens”, zo legt Rahimi uit. “Die gaat vervolgens onderzoeken of er afdoende maatregelen zijn genomen om lekken te voorkomen. Als dat niet het geval is, kan de betreffende organisatie een boete van maximaal 820.000 euro opgelegd krijgen of, indien dat passender wordt geacht, 10 procent van de netto jaaromzet.”

Wie niet tegen een dergelijke straf aan wil lopen, moet er dus alles aan doen om zijn datastromen goed te beveiligen. AttachingIT ontwikkelde daarvoor een speciale tool die al enkele jaren naar volle tevredenheid gebruikt wordt in bijvoorbeeld de accountancy (Alfa Accountants en HLB), de juridische dienstverlening (Trip Advocaten & Notarissen en Lexence) en de scheepsbouw (Damen Shipyards). “En nu de Wet Meldplicht Datalekken is ingegaan zijn er steeds meer organisaties die ons weten te vinden”, aldus Rahimi.

Op het gebied van digitale dossiervorming biedt Epona met DMSforLegal een gebruiksvriendelijke toepassing, die o.a. via de Outlook integratie voorziet in effectief e-mailmanagement. “Maar het gaat niet alleen om het eenvoudig kunnen opslaan en terugvinden van cliënt- en/of dossiergerelateerde content verpakt in e-mailberichten. Er is ook in toenemende mate behoefte aan het op een veilige manier versturen van deze content”, stelt Marjan Hermkes, directeur van Epona Legal.

“Door de koppeling met AttachingIT bieden wij de gebruikers van DMSforLegal de mogelijkheid om snel en veilig (grote) bestanden te versturen. Voor kantoren, die bewust bezig zijn met informatiebeveiliging, een alternatief dus voor de minder veilige maar toch nog vaak gebruikte gratis online koeriersdiensten.”

Wilt u meer informatie over deze samenwerking en wilt u graag zien op welke wijze DMSforLegal in combinatie met AttachingIT kan bijdragen aan de informatiebeveiliging van uw kantoor? Binnenkort organiseren AttachingIT en Epona een reeks gratis bij te wonen webinars met als thema ‘Verantwoord omgaan met data’. Verdere details volgen via de sociale media kanalen. Wilt u reeds vooraf inschrijven, kan dat door een e-mailbericht te sturen aan marjan.hermkes@epona.com.